Southridge Community Church

St, Catharines, Ontario

Project Details:

– Phase One 800 seat auditorium

– Phase Two – 1,200 seat auditorium

Auditorium and Lobby addition to an  existing 27,000 ft2 public school facility. Existing interiors were upgraded and renovated to meet the specific needs of the church. The auditorium glazed north side windows overlooks a heavily treed ravine as do the glazed Lobby walls as well. The design goal was to create a facility that could be used by the community as a whole as well as the church itself. Instead of going to the expense of changing the existing exterior walls a series of masonry and metal colonnades using a similar brick were constructed across the front of the building hiding the old behind this new screen transparent screen. A tall sail was created at the new auditorium entry to identify the doors as well as providing the end wall for the future Lobby extension.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *